Skip to main content

Blogs

Stuklopende relaties

 

SAMENVATTING

 

WAAROM zoveel RELATIES  STUKLOPEN

 

      Begrijpen we onze noden?

 

Assertiviteitstraining

 De praktijk voor psychologische begeleiding en psychotherapie organiseert in het voorjaar van 2015 een assertiviteitstraining voor adolescenten, volwassenen en ouderen. De training richt zich op mensen die ofwel subassertief, ofwel agressieve vaardigheden gebruiken in hun communicatie. 

Assertiviteit betekent opkomen voor jezelf, met respect voor de ander. Deze vaardigheid wordt tijdens de training opgedeeld in verschillende bijeenkomsten. Heb je interesse in deze training, neem dan eens een kijkje op www.psychotherapiepraktijk.be 

 

Over de wettelijke regeling van de psychotherapie

Hoe is het mogelijk dat anno 2012 een consult bij een psychotherapeut of psycholoog niet wordt terugbetaald? Antidepressiva, benzodiazepines of anxiolytica gaan vlot over de toonbank en worden gretig ingenomen.  Het verdriet, hieraan onderliggend, wordt blijkbaar veel liever ingeslikt dan uitgespuugd.

Wetgever en patiënt spelen onder één hoedje, zo lijkt het wel. Ze lijken wel twee handen op één buik: de weerstand bij de patiënt om een “psy” te raadplegen wordt gedeeld door de wetgever, die toch tezelfdertijd en ten allen tijde potentiële patiënt blijft. Wat er ook van zij, het is een feit dat mensen liever een pilletje slikken dan hun hart uitstorten, wat in het voordeel speelt van de farmaceutische industrie, enerzijds, in het nadeel van de psychotherapeutische ambacht, anderzijds.

Vanwaar deze minachting voor het woord? Vanwaar deze angst voor het spreken?

Beter omgaan met stress

Psychologenpraktijk Kaizen organiseert de cursus 'Beter omgaan met stress'. 

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zijn weerbaarheid tegen de onvermijdelijke stress van het leven wil vergroten. Gedurende 5 sessies van 2 uur leert u wat stress is, hoe het uw leven beïnvloedt en wat u kan doen om beter met stress om te gaan. U leert spanning herkennen en verminderen, stressbestendig te denken en constructief problemen aan te pakken.

De cursus vindt plaats op zaterdag van 9u30 tot 11u30.  De eerstvolgende cursussen starten op 2 juni 2012 en 15 september 2012

Voor meer informatie: http://www.pkaizen.be/aanbod-particulieren/groepsbegeleiding/4-beter-omgaan-met-stress.html

 

ACT & mindfulnesstraining

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy en behoort tot de zogenaamde derde generatie gedragstherapieën. ACT vertrekt vanuit het gegeven dat het ontzettend moeilijk is om gelukkig te zijn. Onaangename gevoelens en gedachten hinderen ons. ACT leert u op een andere manier hiermee omgaan zodat u terug het leven kan leiden dat u wilt.

Zes processen spelen hierin een rol:

Inhoud syndiceren